Toarpsalliansen

Referat: Örby/Kinna - Toarpsalliansen

Örby - Toarpsalliansen 5-1 (5-0).
Årets finaste naturgräs hittills, bjöd Örby oss på. Och jättefint väder, nästan lite för fint. Och fin fotboll, nästan lite för fin den också.
I första halvlek öppnade vi bra. Vi rullade boll och avancerade med bollen under kontroll, tills vi kom upp i Örbys backlinje. Då bröt de och gjorde en blixtsnabb spelvändning, men Wilma redde ut situationen och tryckte ut sin motståndare så bra att hon fick avsluta i burgaveln. Phu, tänkte vi och började om med bollen inom laget. Fint spel första fem.
Då gör Örby samma sak igen och denna gången lyckas vi inte trycka ut dem, utan deras andra anfall resulterar i ett ledningsmål.
Därefter kommer vi av oss helt i det fina spelet, Örby trycker ned oss ordentligt på vår egen planhalva och gör på kort tid både 2-0 och 3-0. Strax därefter kommer även 4-0 och sedan 5-0 och vi får inte ordning på spelet, vi tar heller inte löpningarna när de behövs, utan springer lite feltajmat och i de flesta fall alldeles för sent. Vi tror liksom inte på vårt spel längre utan tar löpningarna när vi sett att kompisen fått loss bollen. Det är bara det att då är vi inte där när passen kommer, utan Örby snappar upp den och vi får börja jaga igen.
Inför andra halvlek pratar vi om att ändra uppställning i försvar och inte rusa på når de rullar boll i backlinjen, utan vänta på en lucka, eller ett misstag. Det gjorde ni jättebra. Så bra att misstaget kom, Tea snappar upp bollen passar den till Sandra som tar löpningen i precis rätt sekund. Sandra avancerar med bollen och lägger bollen mot mål i lite fel vinkel pga att målvakten täcker ut till bortre stolpen. Men då kommer hjälpen från Tea som fullföljt sin löpning och enkelt kan lägga in reduceringen med en bredsida.
Vi vann välförtjänt andra halvlek med 0-1 och jag hoppas att ni alla kände vilken skillnad det blev när vi började spela lite smartare. Då hade vi plötsligt ork till dom där löpningarna också.
Helt klart en fullt godkänd insats i andra halvlek och en helt annan inställning på plan. Nästa match startar vi alltså matchen med andra halvlek....
Stort tack också till Emma och Sofie, som trots en match i benen sedan gårdagen ändå tar o gör ett fantastiskt fint jobb. :)
Bra jobbat idag tjejer, vi tar en träning på tisdag o på torsdag är det match igen. :)